18.09.2018

Оголошено підозру підприємцю, який незаконно заволодів понад 2,3 млн гривень, виділених на будівництво очисних споруд під Києвом

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УЗЕ у місті Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито приватного підприємця, який під час будівництва гідровузла мікрорайону Бортничі незаконно заволодів державними коштами у сумі понад 2 млн 390 тис. гривень.
 
В ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом службової недбалості директора КП «Позняки-Інвест» під час будівництва очисних споруд у мікрорайоні Бортничі, встановлено, що 40-річний підприємець, виконуючи функцію підрядника під час виконання вказаних робіт, склав завідомо неправдиві документи щодо їх вартості.
 
Так, відповідно до актів приймання будівельних робіт, які фактично не були виконані в повному обсязі, на рахунки підрядника в період березень 2011 – травень 2013 було зайво сплачено понад 2 млн 390 тис. гривень державних коштів.
 
Наразі підприємцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4354