19.09.2018

У Києві на збуті нарізної зброї та боєприпасів затримали 42-річного чоловіка

    

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП у місті Києві та оперативними співробітниками УКР ГУНП у м. Києві за підозрою незаконному збуті зброї та боєприпасів затримано 42-річного громадянина України.
 
Установлено, що в кінці серпня поточного року вказаний чоловік за грошову винагороду у розмірі 33 500 грн. реалізував пістолет «Baikal» «made in Russia», який відповідно до висновку експерта є короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки, а також 8 бойових патронів калібру 9х18 мм.
 
Зловмисника затримали під час другої санкціонованої оперативної закупки, а саме при спробі збути понад 100 патронів калібру 5,45 мм за грошову винагороду у сумі 4000 грн.
 
На даний час вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України, та Шевченківським районним судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
В межах кримінального провадження проводяться слідчі та оперативні заходи з встановлення джерел надходження зброї та боєприпасів. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4694