19.09.2018

Увага! Оголошено конкурс для студентів!

    

Генеральний прокурор України Юрій Луценко та Міністр освіти і науки України Ліля Гриневич у жовтні 2017 року підписали спільний наказ «Про співпрацю та комунікацію між відомствами», який передбачає оголошення серед студентів щорічних конкурсів творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності, з метою подальшого запровадження дієвого механізму спільної просвітницької діяльності, розвитку правосвідомості молоді, установлення верховенства права й законності в державі.
 
10 вересня 2018 року серед студентів, які навчаються у навчальних закладах вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» розпочато Другий щорічний конкурс творчих та/або наукових робіт з прокурорсько-слідчої діяльності на тему:
 
«10 КРОКІВ ПРОКУРОРА ДО ПОДОЛАННЯ КОРУПЦІЇ»
 
Учасникам конкурсу: творчі та наукові роботи із визначеної теми необхідно надіслати на електронну адресу прокуратури міста Києва 32-17@kyiv.gp.gov.ua,  телефон для контактів: 527-71-87.
 
В супровідному листі до роботи необхідно зазначити в обов’язковому порядку прізвище, ім’я, по батькові, вищий навчальний заклад у якому навчаєтесь, курс та спеціальність, а також засоби зв’язку – контактний телефон, електронну адресу та адресу місця проживання.
 
Термін прийому робіт:  до 17 жовтня 2018 року.
 
Вимоги до робіт:
 
-      доповідь до 2 сторінок (формат: тестовий, MS Word, аркуш А4, шрифтом Times New Roman, 14 пт, з міжрядковим інтервалом 1,5);
-       презентація до 12 слайдів (формат: слайди MS Power Point, сторони 3:4 або 16:9);
-     публікація: вірш, брошура, буклет, візуалізація, інфографіка, відеоролік тощо (формат: із текстовим додатком, відео – до15 хвилин);
-  сценарій у формі інтерактивної презентації, наприклад: судове засідання за участю прокурора, взаємодія зі ЗМІ, інтерв’ю, опитування громадян, гра тощо (формат: із текстовим супроводженням, відео – до 15 хвилин).
 
Основним критерієм оцінювання робіт є актуальність і новизна пропозицій (30 балів), можливість використання у практиці прокурора (40 балів), креативність і доступність інформації (30 балів). Максимальна кількість - 100 балів.
 
На базі прокуратури міста Києва створено комісію з оцінки творчих та наукових робіт студентів, до складу якої увійшли прокурори прокуратури міста Києва, представники Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, а також викладачі навчальних закладів вищої освіти столиці. Комісія визначить  три найкращі роботи та скерує їх до Генеральної прокуратури України, де буде проведено фінал конкурсу.
 
Нагородження переможців відбудеться до 01 грудня 2018 року. Найкращі конкурсні роботи опублікують у щомісячному відомчому виданні «Вісник прокуратури».
 
 
Відділ організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції управління представництва інтересів держави в суді прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4674