21.09.2018

Прокуратура оголосила підозру ще 4 учасникам злочинної групи, які незаконно заволоділи половиною компанії «Держзакупівлі.ОНЛАЙН»

    

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру ще 4 особам, причетним до незаконного заволодіння 50% частки компанії ТОВ «ДЕРЖЗАКУПІВЛІ.ОНЛАЙН», більш відомого як інтернет-ресурс, що входить до системи публічних закупівель ProZorro та відкритої системи комерційних закупівель RIALTO.
 
В межах даного розслідування слідством зібрано достатньо доказів для оголошення підозри  за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах) пособнику та трьом співвиконавцям злочину, серед яких нотаріус та чинний працівник  національної поліції.
 
Вживаються заходи щодо обрання запобіжних заходів вказаним особам.
 
Раніше прокуратура оголосила підозру організатору цієї схеми, колишньому правоохоронцю, який наразі перебуває у розшуку.
 
Нагадаємо, у липні поточного року прокурори четвертого відділу процесуального керівництва прокуратури міста Києва у співпраці з оперативниками КМУ ДВБ Нацполіції України викрили схему незаконного  заволодіння половиною компанії ТОВ «ДЕРЖЗАКУПІВЛІ.ОНЛАЙН».
 
Учасники злочинної групи, очолюваної екс-правоохоронцем, під погрозами насильства змусили одного із співвласників компанії укласти вдаваний договір на відчуження належної йому частки корпоративних прав. В подальшому, зловмисники створили ланцюг цивільно-правових відносин по переоформленню прав на підставних осіб.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4534