24.09.2018

Водію, що здійснив наїзд на поліцейського та влаштував масштабне ДТП на Харківському шосе, повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 повідомлено про підозру водію «Део Ланос», який у суботу, 22 вересня 2018 року, здійснив наїзд на поліцейського та влаштував масштабну ДТП у Дарницькому районі столиці.
 
Працівники патрульної поліції зупинили водія «Део Ланос» на 18-му кілометрі Бориспільського шосе та попросили пред'явити документи. Ігноруючи вимоги поліцейських, водій почав тікати з місця зупинки, здійснивши при цьому наїзд на одного з правоохоронців, який намагався заблокувати йому рух.
 
Надалі під час переслідування водій «Део Ланос» спробував проскочити перехрестя вулиць Харківське шосе та Тростянецькій на червоне світло світлофора та здійснив зіткнення з іншим автомобілем. Після цього некерований «Део Ланос» вилетів на зустрічну смугу, врізався у ще 4 автомобілі, що стояли на перехресті, перевернувся і лише після цього зупинив свій рух.
 
Водій-правопорушник був затриманий працівниками поліції безпосередньо після скоєння злочину.
 
На даний час зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 342 та ч. 2 ст. 345 КК України (здійснення опору працівникові правоохоронного органу та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).
 
Також до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4769