26.09.2018

У столичній прокуратурі відбувся семінар для ювенальних прокурорів

   

У вівторок, 25 вересня, в прокуратурі міста Києва відбувся семінар з питань практики Європейського суду з прав людини у справах неповнолітніх.
 
Захід пройшов під головуванням заступника прокурора міста Києва Сергія Репецького за участі представників Національної академії прокуратури України, відділу ювенальної юстиції, заступників керівників місцевих прокуратур та ювенальних прокурорів.
 
У вступному слові Сергій Репецький зазначив, що метою цього заходу є обговорення питань дотримання прав неповнолітніх, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод під час кримінального провадження, а також окремих аспектів реалізації прокурором процесуальних повноважень у кримінальному провадженні.
 
Представником Національної академії прокуратури України Оксаною Мазур проаналізовано порушення, які виникають під час кримінального переслідування неповнолітніх, що потрапили у конфлікт із законом, а також обговорено способи забезпечення їх прав.
 
Окрім цього, під час заходу особливу увагу було звернено на основні вимоги для здобуття належних та допустимих доказів у вказаній категорії кримінальних проваджень, застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного та медичного характеру, особливості підтримання публічного обвинувачення в суді, виконання судових рішень та забезпечення прав дітей у місцях несвободи.
 
По закінченню семінарського заняття його учасники мали можливість обмінятися думками та напрацьованим досвідом щодо покращення ситуації з виконання рішень і запобігання росту кількості порушень, які призводять до звернень громадян України до Європейського суду з прав людини.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4415