08.10.2018

Начальника комунального господарства та підрядника судитимуть за розкрадання коштів, виділених на ремонт столичної багатоповерхівки

    

Київською місцевою прокуратурою № 3 направлено до суду обвинувальні акти відносно начальника УЖКГ Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та підрядника за фактом розтрати та привласнення коштів, виділених на ремонт багатоповерхівки.
 
Установлено, що наприкінці 2016 року приватною компанією виконувався ремонт житлового будинку по вул. Лісківській у Деснянському районі міста Києва. Вказані роботи були оплачені в повному обсязі, попри те, що підрядник серед інших порушень «забув» укріпити фундамент багатоповерхівки цементом.
 
У подальшому, на підставі недостовірних Актів виконаних робіт, підписаних начальником УЖКГ Деснянської РДА, підрядником незаконно отримано бюджетні кошти в розмірі понад 80 тис грн, що підтверджено будівельно-технічною експертизою. 
 
На даний час відносно обох осіб досудове слідство завершено.
 
Обвинувальний акт відносно начальника УЖКГ Деснянської РДА скеровано до суду за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Дії директора підприємства-підрядника кваліфіковано за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, а також додатково за ч. 1 ст. 384 КК України, оскільки останній, з метою уникнення кримінальної відповідальності, в якості доказів своєї нібито невинуватості надав слідству підроблені документи.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4674