11.10.2018

За сприяння прокуратури поновлено право держави на будівлю вартістю 117 млн гривень

    

За позовом прокуратури міста Києва поновлено порушене право держави на групу приміщень нежитлового будинку площею понад 4 тис. м² та вартістю майже 117 млн гривень, що розташовані на вул. Івана Гонти у Києві.
 
Як вже повідомлялось, вказані приміщення належали до державної власності та не підлягали приватизації. Тривалий час цим майном користувалось Державне підприємство спеціалізованих ремонтно-будівельних та монтажно-налагоджувальних робіт «Київкомунекологія». Проте, у 2017 році, незважаючи на встановлену заборону на відчуження цього об’єкту, право власності на вищевказані приміщення було зареєстровано за приватним підприємством «Дартс» на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003.
 
Водночас прокуратурою м. Києва встановлено, що Фонд державного майна України згоду на відчуження вказаних приміщень не надавав, аукціон з продажу цього майна не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 взагалі не укладався.
 
09.10.2018 рішенням Господарського суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі – суд визнав недійсним договір купівлі-продажу вказаного нерухомого майна від 10.11.2003 та скасував державну реєстрацію права власності на спірне майно за приватним підприємством, тим самим повернувши його у власність держави.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4836