16.10.2018

У Києві оголошено підозру громадянину Республіки Таджикистан, який налагодив на території столиці незаконний збут вогнепальної зброї

    

За погодження прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 26-річному громадянину Республіки Таджикистан, який налагодив на території міста Києва незаконне зберігання та збут вогнепальної зброї.
 
Так, під час оперативних закупок, проведених працівниками СБУ, іноземець за 5,5 тис. доларів США реалізував пістолет марки «Beretta», пістолет іноземного виробництва без маркування та 19 боєприпасів.
 
У подальшому вказаний громадянин виїхав з Києва до міста Трускавець Львівської області, де вишукував можливість незаконного переправлення через державний кордон України.
 
15.10.2018 іноземця було затримано співробітниками прокуратури та СБУ на території Львівської області.
 
У ході слідства з’ясувалося, що зловмисник перебував на території України незаконно. Раніше він був депортований з Туреччини до Молдови у зв’язку з підозрою у причетності до діяльності міжнародної терористичної організації «Ісламська держава».
 
Поміж іншого встановлено, що злочинець розшукується Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю МВС Республіки Таджикистан за скоєння злочинів, передбачених ст. 401-1 («Незаконне втягнення та участь громадян Республіки Таджикистан та осіб без громадянства в збройних підрозділах, збройному конфлікті або військових діях на території інших держав») та  ч. 2 ст 179-2 («Фінансування злочинів терористичного характеру») Кримінального кодексу Республіки Таджикистан.
 
Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4240