25.10.2018

Київською прокуратурою спільно з ДВБ НП України та СБУ затримано ще 3 учасників групи квартирних шахраїв, які за підробленими документами продавали квартири киян (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з ДВБ НП України та ГУ КЗЕ СБ України затримано ще трьох учасників злочинної групи квартирних аферистів, які тривалий час діяли на території столиці. Серед затриманих приватний нотаріус, який допомагав злочинцям здійснювати незаконні оборудки з нерухомістю.  
 
Раніше в межах даного кримінального провадження прокуратура вже повідомила про підозру двом особам за фактом заволодіння за підробленими документами 7 квартирами громадян у Києві, а також грошовими коштами від їх продажу.
 
Продовжуючи кропітку роботу з документування інших учасників злочинної групи, Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з ДВБ НП України та СБУ встановлено ще декілька епізодів заволодіння квартирами киян шахрайським шляхом.
 
Так, під час спроби продати одну з привласнених з квартир затримано в порядку ст.208 КПК України двох організаторів вказаної групи шахраїв, а також приватного нотаріуса. 
 
За результатами проведення обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів вилучено беззаперечні докази причетності вказаних осіб до заволодіння об’єктами житлової нерухомості у Києві.
 
Наразі затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Загалом у вказаному кримінальному провадженні оголошено підозри п’ятьом зловмисникам. Досудове слідство триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5010