26.10.2018

Прокуратура повідомила про підозру службовій особі у зв’язку із загибеллю робітника на будівництві

    

Київською міською прокуратурою № 5 повідомлено про підозру службовій особі будівельної компанії за фактом порушення правил безпеки, що спричинило загибель людини.
 
Трагічний випадок стався 3 травня 2017 року на території будівництва житлово-офісного центру по проспекту Оболонському у Києві.
 
Бригадир монтажників, спускаючись з покрівлі будівлі по приставній драбині, оступився та впав з висоти другого ярусу. Внаслідок падіння чоловік отримав важкі травми, від яких помер у лікарні.
 
У ході слідства установлено, що до загибелі робітника призвела злочинна необережність механіка, який був відповідальною особою за безпечне виконання робіт на цій ділянці. Так, достеменно знаючи, що прохід до покрівлі зі стаціонарними сходами був зачинений на замок, чоловік не вжив заходів для усунення такого порушення та дозволив робітникам використовувати під час  спуску приставну алюмінієву драбину.
 
За результатами слідства вказаній службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4318