29.10.2018

Екс-директору держпідприємства воєнно-промислового комплексу оголошено підозру в розтраті 1,4 млн грн

    

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру директору державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» у вчинені розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах.
 
Так, у 2015 році вказаний посадовець, виконуючи обов'язки генерального директора, організував придбання в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю, що призвело до розтрати державних коштів у сумі 1,4 млн грн.
 
Збитки, нанесені державі, підтверджено результатами судово-економічної експертизи.
 
За результатом слідства директору держустанови, який наразі вже звільнений з цієї посади, оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Також до суду скеровано клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у виді застави у розмірі співвідносному нанесеним збиткам.
 
Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Довідково: Державне підприємство “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” займається виробництвом зброї та боєприпасів. Виконує дослідницькі, проектно-конструкторські, технологічні роботи, спрямовані на створення сучасних зразків артилерійського та стрілецького озброєння та боєприпасів.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4794