03.11.2018

У Києві оголошено підозру та обрано запобіжний захід шахраю, який під приводом обміну валют, незаконно заволодів 123 тис. доларів США

    

За погодження прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 40-річному мешканцю Київської області, який у шахрайський спосіб під приводом обміну валюти заволодів 123 тис. доларів США.
 
Відповідно до свого злочинного плану, зловмисник заздалегідь підшукав офісне приміщення під пункт обміну валют та винайняв на роботу касира. Після чого розмістив в мережі Інтернет оголошення про обмін валют за вигідним курсом.
 
29.10.2018 до приміщення, що розташоване на вул. Жилянській, зайшов чоловік з наміром обміняти 123 тис. доларів США. Вказані кошти чоловік передав касиру, яка у свою чергу віднесла гроші для обміну безпосередньо зловмиснику. Скориставшись нагодою, мешканець Київщини забрав долари та покинув приміщення через вікно.
 
Завдяки оперативному реагуванню правоохоронців зловмисника вдалося затримати «по гарячих слідах». Під час огляду автомобіля, на якому пересувався чоловік, правоохоронці виявили та вилучили кошти потерпілого.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 475,7 тис. гривень.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4537