07.11.2018

За втручання столичної прокуратури з недобросовісного орендатора на користь комунального медзакладу стягнуто понад 1 млн гривень  

    

За позовом прокуратури м. Києва на користь комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва  з приватного товариства стягнуто понад 1 млн. грн. заборгованості за оренду комунального майна.
 
У 2016 році між Діагностичним центром та приватною компанією був укладений договір оренди приміщень для розміщення аптечного пункту, що реалізує готові ліки. Строк дії договору визначено до 22.10.2019.
 
Однак, всупереч вимогам законодавства та в порушення умов договору товариство свій обов’язок щодо своєчасного і повного внесення орендної плати за користування комунальним майном не виконувало, у зв’язку з чим у нього виникла заборгованість перед Діагностичним центром у сумі понад 1 млн. грн.
 
Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура м. Києва ініціювала питання про розірвання договору оренди та стягнення з товариства заборгованості в судовому порядку.
 
Рішенням господарського суду м. Києва позов прокурора задоволено, договір оренди комунального майна розірвано, а з приватного товариства на користь Діагностичного центру стягнуто всю суму заборгованості.  
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4783