09.11.2018

Прокуратура міста Києва повернула державі із незаконної приватної власності хлібний елеватор вартістю 60 млн гривень

    

Прокуратура міста Києва у судовому порядку домоглась повернення у державну власність незаконно відчуженого цілісного майнового комплексу Хлібної бази №78 вартістю 60 млн гривень, розташованого у с. Злинка Маловисківського району Кіровоградської області.
 
Цілісний майновий комплекс є об’єктом державної власності, що не підлягає приватизації та корпоратизації у зв’язку з його загальнодержавним значенням.
 
Однак, незважаючи на встановлену законом заборону на відчуження та за відсутності згоди Уряду, виконавчий комітет Злинської сільської ради прийняв рішення про оформлення права власності на комплекс будівель Хлібної бази за Публічним акціонерним товариством. Надалі на підставі недостовірного документу вказане майно перейшло у власність іншого товариства.
 
Таким чином форма власності Цілісного майнового комплексу була протиправно змінена з державної у приватну.
 
З метою захисту інтересів держави прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Злинської сільської ради, визнання недійсним свідоцтва про право власності та визнання за державою права власності на «Хлібну базу №78».
 
Господарський суд Кіровоградської області визнав позовні вимоги столичної прокуратури законними та обґрунтованими та задовольнив позов у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4816