10.11.2018

35-річна харків′янка збувала у Києві прекурсори під виглядом таблеток для схуднення (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з поліцією та Управлінням протидії наркозлочинності УП ГУНП у м. Києві викрито жінку, яка через інтернет-магазин під виглядом таблеток для схуднення збувала заборонену психотропну речовину «сибутрамін».
 
Під час досудового слідства задокументовано факт збуту 62 капсул вказаного препарату, в якому відповідно до висновку експерта маса сибутраміну складає 0,521 г. Вартість препарату для схуднення становила 500 грн за 30 капсул.
 
Крім того, за місцем проживання жінки проведено обшук, за результатами якого виявлено та вилучено 31 блістер вказаного «препарату», банківську картку, на яку переводились грошові кошти, комп’ютерну техніку та інше.
 
На даний час жінка затримана в порядку ст. 208 КПК України. Їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконний збут психотропної речовини, вчинений повторно) та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Довідково: Симптоми після вживання сибутраміну нагадують стан абстиненції у наркозалежних осіб. Це тривожність, млявість, порушення сну, координації, поганий настрій,  схильність до суїциду. У ряді випадків можуть бути запаморочення, тремтіння кінцівок, біль за грудиною, порушення слуху, набряки та розлади дихання.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4873