13.11.2018

Прокуратура у суді вимагає повернути до комунальної власності приміщення на вул. Архітектора Ніколаєва вартістю понад 500 тис. гривень

    

Київська місцева прокуратура №3 у судовому порядку вимагає витребувати у комунальну власність нежитлове приміщення площею 31,6 м² та вартістю понад півмільйона гривень, що розташоване на першому поверсі одного з будинків на вул. Архітектора Ніколаєва у Деснянському районі столиці.
 
Вказане приміщення було передано до сфери управління Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та перебувало на балансі КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва».
 
Проте в рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що в березні 2016 року вказане приміщення вибуло у приватну власність поза волею Київської міської ради, а саме на підставі рішення Корольовського районного суду м. Житомир.
 
Крім того під час обстеження приміщення з’ясувалося, що незаконний власник без жодних дозвільних документів прибудував до вказаного приміщення ще одне – площею 37,2 м², де наразі розташована та функціонує ветеринарна клініка.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування комунального майна на користь територіальної громади столиці, а також скасувати державну реєстрацію на вказані приміщення за приватною особою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4435