14.11.2018

У прокуратурі міста Києва відбулась спільна нарада на тему протидії незаконній діяльності автозаправних станцій на території столиці

    

У прокуратурі міста Києва 14 листопада 2018 року під головуванням першого заступника прокурора міста Києва Павла Кононенка відбулась спільна нарада керівництва правоохоронних та контролюючих органів столиці на тему «Стан протидії незаконній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у столиці».
 
Участь у заході взяли керівники та заступники керівників ГУ ДФС у місті Києві, слідчого управління ГУ Нацполіції у м. Києві, управління захисту економіки у м. Києві ДЗЕ Нацполіції України, ГУ Держпраці у Київській області, ГУ Держспоживслужби в м. Києві, ГУ ДСНС України в м. Києві, а також представники Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві, Державної екологічної інспекції Столичного округу, Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради, Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради, ГУ Держгеокадастру у Київській області, начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури міста Києва Харлов О.О., керівники місцевих прокуратур, начальники відділів прокуратури міста Києва та працівники прокуратури.
 
У своєму вступному слові Павло Кононенко відмітив позитивні тенденції у роботі правоохоронних органів столиці у сфері запобігання та протидії незаконній діяльності АГЗП.
 
«Правоохоронними органами міста Києва впродовж 2015-2018 років за результатами спільних узгоджених та скоординованих заходів суттєво активізовано боротьбу з порушенням законодавства у цій сфері. На початок 2015 року у столиці функціонувало більше 300 автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів. Проте на теперішній час у столиці діють лише 16 незаконних автозаправних пунктів, щодо діяльності який розслідуються кримінальні провадження», - зауважив перший заступник прокурора міста Києва.
 
Крім того, Павло Кононенко звернув увагу на розслідування кримінальних проваджень стосовно нелегальної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів. «Органами прокуратури міста спільно з територіальними управліннями поліції зареєстровано більше 200 кримінальних проваджень про злочини у цій сфері, за результатами розслідування яких до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 20 осіб, у тому числі 7 стосовно семи учасників організованих груп. На сьогодні оголошено обвинувальний вирок 13 особам», - підкреслив прокурор.
 
Однак, незважаючи на позитивні досягнення першим заступником прокурора міста Києва окреслено також і проблемні питання у сфері документування та здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із нелегальною діяльність АГЗП.
 
Звертаючись до учасників наради, Павло Кононенко наголосив на необхідності активізувати спільну роботу правоохоронних органів з даного напряму.
 
Після виступів усіх учасників заходу керівники столичних правоохоронних та контролюючих органів столиці обговорили спільні дії, спрямовані на припинення цього явища, що має негативні наслідки для столиці та держави в цілому, а також скоординували подальшу ефективну діяльність міжвідомчої групи з питань протидії злочинам у цій сфері у складі працівників прокуратури, поліції, контролюючих органів та органів місцевого самоврядування міста Києва.
 

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4284