14.11.2018

Викрито вандалів, які зухвало зупинили електричку у Києві та закидали камінням людей

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Подільським УП ГУ НП в м. Києві за результатами проведення  комплексу слідчих та негласних слідчих дій викрито вандалів, які 30 липня 2018 року силоміць зупинили електричку між станціями Сирець та Вишгородська, розмалювали вагони та закидали людей камінням.
 
Нагадуємо, що вандали протримали електричку між станціями майже півгодини, у той час, коли у вагонах перебували не тільки дорослі, а й діти. Крім того, коли пасажири почали робити хуліганам зауваження, в них полетіли каміння та був застосований сльозогінний газ.
 
Злочинцями виявилися 20-24 річні мешканці міста Києва.
 
14.11.2018 за результатами проведення 7 обшуків за місцем проживання вандалів виявлено та вилучено балаклави, балони з фарбою, запчастини від електрички, речовини, схожі на наркотичні засоби, рукавички, відеокамери та інші речові докази.
 
На даний час трьом особам вже оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням предметів заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).
 
Триває активна робота з встановлення інших учасників злочину.
 
За вчинене молодикам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.
 
  
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5066