15.11.2018

За втручання прокуратури мешканцям столичної Оболоні повернуто приміщення дитячого садка

    

Київською місцевою прокуратурою №5 принципово відреаговано на факт незаконного використання приміщення дошкільного навчального закладу та території Оболонського району.
 
Так, місцевою прокуратурою встановлено, що приміщення дошкільного навчального закладу по вул. П. Панча було передано за договором оренди Київському міському центру зайнятості для розміщення Оболонської районної філії вказаної державної установи.
 
Такий договір суперечить нормам законодавства, якими заборонено використання приміщень дошкільних навчальних закладів не за цільовим призначенням. Крім того, строк дії договору закінчився та не був продовжений.
 
Зважаючи на вказані порушення, прокуратура звернулася до господарського суду на захист інтересів територіальної громади з вимогою про повернення приміщення дошкільного  навчального закладу.
 
Рішенням Господарського суду міста Києва від 13 листопада 2018 року позовні вимоги прокуратури визнано законними та задоволено у  повному обсязі.
 
Нагадаємо, що з початку року завдяки втручанню місцевої прокуратури мешканцям Оболоні із незаконного користування були повернуті ще 2 приміщення дитячих садочків.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5103