16.11.2018

Двом шахраям, які у фіктивному обміннику ошукали киянку на 45 тис. доларів США, оголошено про підозру

    

За погодження Київської місцевої прокуратури №2 оголошено підозру двом зловмисникам, які під виглядом обміну валюти заволоділи грошовими коштами громадянки в сумі  45 тис. доларів США.
 
Правопорушники заздалегідь винайняли офісне приміщення на вул. А.Ахматової, облаштоване двома входами, після чого розмістили в мережі Інтернет оголошення про обмін валют за курсом, що значно перевищував встановлений Національним банком України.
 
Потерпіла, знайшовши оголошення на сайті, зайшла до цього приміщення і намагалася обміняти 45 тис. доларів США. Отримавши від жінки грошові кошти, зловмисник, який виконував роль касира, через запасний вихід покинув приміщення разом з  валютою.
 
На вулиці його чекав подільник, однак втекти зловмисникам не вдалось. Завдяки оперативному реагуванню правоохоронці затримали шахраїв «по гарячих слідах».
 
Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. За клопотанням прокурора останнім обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у сумі 130 тис. гривень та 500 тис. гривень відповідно.
 
За вчинення шахрайства, групою осіб, в особливо великих розмірах зловмисникам загрожує від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4600