16.11.2018

Столичні ювенальні прокурори провели семінар для учнів київського професійно-технічного училища

    

У четвер, 15 листопада 2018 року, ювенальними прокурорами міста Києва спільно зі шкільними поліцейськими з метою підвищення правосвідомості підлітків з питань запобігання та протидії злочинності проведено навчально-профілактичний захід для учнів Державного навчального закладу "Київське регіональне вище професійне училище будівництва".
 
Так, однією з проблем сьогодення є злочинність серед неповнолітніх, рівень якої по Києву лише за останні 9 місяців збільшився на 28,5%.
 
Така ситуація зумовлена, зокрема, відсутністю належного контролю з боку батьків, веденням ними антисоціального способу життя, не охоплення підлітків змістовним дозвіллям, недостатнім життєвим досвідом, втягненням дорослими неповнолітніх у злочинну діяльність, негативним впливом з боку однолітків тощо.
 
Під час заходу працівники прокуратури та правоохоронних органів ознайомили учнів з особливостями відповідальності дітей за вчинення адміністративних правопорушень та злочинів, а також обговорили основні правила поведінки у громадських місцях.
 
У листопаді – грудні поточного року заплановано проведення аналогічних просвітницьких заходів серед школярів та студентів столичних навчальних закладів.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4283