19.11.2018

Прокуратура вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку неподалік станції метро «Харківська» вартістю майже 20 млн гривень

    

Київська місцева прокуратура №2 у судовому порядку відстоює права столичної громади на користування земельною ділянкою площею понад 0,32 га та вартістю майже 20 млн гривень, що розташована на проспекті Бажана неподалік станції метро «Харківська».
 
У 2009 році вказана ділянка була передана в оренду приватному товариству для будівництва приміщень офісно-торгівельно-розважального призначення і закладів громадського харчування зі стоянкою автомобілів для відвідувачів.
 
Будівництво мало бути завершено ще у 2014 році. Однак в порушення умов договору приватна структура свої зобов’язання в частині забудови земельної ділянки так і не виконала.
 
Зважаючи на те, що Київська міська рада позбавлена можливості раціонального використання земельних ділянок, місцева прокуратура звернулась до Господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договору оренди та повернення Київській міській раді вказаної землі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4670