20.11.2018

Водію, який на пішохідному переході збив дівчинку та втік з місця події, повідомлено про підозру

    

За погодження Київської місцевої прокуратури №10 повідомлено про підозру 24-річному уродженцю Запорізької області, який на пішохідному переході скоїв наїзд на 12-річну дівчинку та втік з місця події, залишивши дитину без допомоги.
 
Подія сталася 29 вересня 2016 року на вул. Ю. Коцюбинського у столиці.  Водій автомобіля «Кіа», наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не обрав безпечну для цій ділянці швидкість руху та не зреагував на раптову появу на дорозі неповнолітньої дівчинки. Як наслідок, водій зачепив дитину правою боковою частиною автомобіля.
 
Однак, замість того, щоб зупинитися та надати першу медичну допомогу, водій втік з місця пригоди, залишивши постраждалу на проїзній частині.
 
В наслідок дорожньої пригоди дівчинка зазнала легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з чим дії водія були кваліфіковані як адміністративне, а не кримінальне правопорушення.
 
Разом з тим, залишення водієм постраждалої дівчинки без допомоги тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для житті стані та позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство).
 
У зв’язку з цим 24-річному водію було оголошено підозру за ч. 1 ст. 135 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
Найближчим часом обвинувальний акт відносно нього буде скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає до 2 років обмеження волі або позбавлення волі на той саме строк.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4590