23.11.2018

Столична прокуратура відстоює у суді право держави на майно Київського радіозаводу вартістю понад 57 млн грн, яке незаконно вибуло з її власності

    

Органами прокуратури міста Києва в судовому порядку відстоюється право держави на майно Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Київський радіозавод», яке незаконно вибуло з її власності та продано з публічних торгів.   
       
З’ясовано, що відчуження та реалізація державного майна (нежитлових будівель та приміщень ) відбулось в порушення вимог норм законодавства про банкрутство та за ціною у 9,4 млн. грн., при оціночній вартості майна у понад 57 млн. грн.
 
До прикладу, як установлено Київською місцевою прокуратурою №4, вартість лише одного об’єкту нерухомості, що належало вказаному підприємству, було реалізовано ліквідатором за ціною у 10 разів нижчою від його вартості. Загалом за заниженою вартістю були продані приміщення загальною площею 32 тис. кв.м.
 
Враховуючи сукупність порушень та діючи в інтересах держави органи прокуратури міста Києва звернулись до господарського суду столиці з 8 позовними заявами про визнання недійсними результатів публічних торгів, договорів купівлі-продажу та повернення нежитлових приміщень у державну власність.
 
Крім того, як вже повідомлялось, в межах кримінального провадження, розпочатого за фактами зловживань з боку арбітражного керуючого, призначеного ліквідатором ДП «Київський радіозавод», вказаній особі повідомлено про  підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.3 ст. 365-2  КК  України.
 
Також за клопотанням прокуратури судом накладено арешт на нежитлові будівлі та приміщення, які були незаконно реалізовані ліквідатором.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4371