23.11.2018

Чоловіку, який намагався підкупити патрульного, оголошено підозру

    

Київською місцевою прокуратурою №5 повідомлено про підозру 32-річному жителю Київської області, який намагався відкупитись від патрульного поліцейського за водіння у нетверезому стані.
 
Чоловіка у вересні 2018 року було зупинено працівникам столичної патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Намагаючись уникнути покарання, правопорушник спробував підкупити правоохоронців, запропонувавши за 100 дол. США та 100 гривень не складати відносно нього протокол про адміністративне правопорушення.
 
Наразі недобросовісному водію інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-яких дій, з використанням наданих їй влади чи службового становища).
 
Крім того, рішенням Оболонського районного суду жителя Київщини визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Чоловіка позбавлено права керування транспортним засобом та накладено штрафні санкції на суму понад 10 тис. гривень.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4597