23.11.2018

Київська прокуратура спільно з Нацполіцією затримала розбійників, які викрали криптовалютчика та заволоділи 50 тис. доларів США

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Подільським УП ГУ НП у м. Києві затримано розбійників, які у березні поточного року з метою отримання викупу викрали киянина – майнера криптовалюти.
 
Злочин стався у Подільському районі столиці. Злочинці, дочекавшись потерпілого біля його будинку, надягнули йому мішок на голову, силоміць заштовхали до авто та вивезли за межі м. Києва. Погрожуючи вбивством, викрадачі наказали чоловіку віддати їм ключі від квартири та повідомити, де він зберігає грошові кошти.
 
Щоб зберегти своє життя, потерпілий виконав вимоги викрадачів.
 
Після того, як зловмисникам вдалося відшукати та заволоділи грошовими коштами потерпілого у сумі 50 тис. доларів США, вони відвезли його до м. Бровари та відпустили.
 
За результатами тривалих оперативних заходів та слідчих дій правоохоронці встановили нападників та затримали їх.
 
На даний час двом зловмисникам, які виявилися рідними братами 1988 та 1984 р.н., оголошено підозру за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах).
 
До Подільського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5572