29.11.2018

У Києві екс-посадовця підприємства «Авангард» підозрюють у розкраданні майже 15 млн гривень

    

За погодження прокуратури міста Києва слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві 28.11.2018 повідомлено про підозру колишнього директора Підприємства Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок міста Києва «Авангард» за фактом розкрадання майже 15 млн гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання для льодової арени.
 
Так, за вказівкою директора підприємства «Авангард» на рахунки приватного товариства було перераховано майже 15 млн гривень за постачання обладнання для утворення і підтримання якісного штучного льоду на льодовій арені.
 
Проте в ході досудового розслідування з’ясувалося, що незважаючи на перераховані кошти, обладнання так і не було поставлено. А всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством та приватною фірмою, а саме складання додаткового договору зберігання вказаного обладнання, були скеровані на приховання злочину.
 
Наразі колишньому директору підприємства «Авангард» інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Крім того, в межах цього ж провадження у вересні 2018 року повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України посадовцю ТОВ «WМ-Україна», який зобов’язувався поставити обладнання для льодової арени, згідно з договором про закупівлю товарів за державні кошти.
 
Досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчинення вказаного злочину.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5689