03.12.2018

До 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який служив на боці терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»

     

За принципової позиції прокуратури міста Києва до реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі засуджено 25-річного чоловіка за обвинуваченням у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».
 
Слідством установлено, що з березня по травень 2015 року мешканець м. Антрацит перебував на контрактній службі в артилерійському дивізіоні 10 бригади 2 армійського корпусу терористичної організації «ЛНР». Займався охороною складів та боєприпасів, мав на озброєнні АК-74. В активних бойових діях проти підрозділів Збройних сил України та сил АТО участі не брав.
 
Надалі, у серпні 2016 року обвинувачений був зарахований рядовим до військової частини 0881 (1 окрема слов’янська мотострілецька бригада) терористичної організації «ДНР» з місцем дислокації в селі Роздольне Старобешівського району Донецької області. Охороняв полігони та склади з боєприпасами.
 
У березні 2018 році чоловік був затриманий на території м. Вишневе Київської області, куди він переїхав з метою працевлаштування.
 
Вироком Токмацького районного суду Запорізької області від 30.11.2018 обвинуваченого визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі.
 
До набрання вироком законної сили обраний йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4304