13.12.2018

Прокуратура повідомила про підозру посадовцю Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили»

    

У четвер, 13 грудня 2018 року, Київською місцевою прокуратурою № 4 повідомлено про підозру   начальнику відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», службова недбалість якого призвела до протиправного знищення значного масиву лісових насаджень.
 
Так, між Національним історико-меморіального заповідником «Биківнянські могили» та товариством був укладений договір на видалення зелених насаджень, які втратили здатність виконувати свої корисні, захисні, санітарно-гігієнічні, естетичні функції, є сухостійними та аварійно-небезпечними.
 
Разом з тим, посадовець заповідника, який мав забезпечити належне виконання цих робіт, не проконтролював дії підрядника, внаслідок чого було здійснено самовільну вирубку 1802 неушкоджених дерев.
 
Вказані дії призвели до грубого порушення інтересів держави у сфері охорони лісових ресурсів  та спричинили збитків на суму понад 3,6 млн гривень.
 
За результатами розслідування Київською місцевою прокуратурою №4 вказаній особі повідомлено про  підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.
 
На даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу.
 
В межах розслідування буде також надана правова оцінка діям службових осіб товариства, яке займалось порубкою лісу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5285