20.12.2018

Організатор банди, що обстріляла з РПГ будівлі "Київміськбуд", залишиться під вартою

    

Прокуратура міста Києва відстояла в апеляційній інстанції безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для організатора банди, що здійснила серію нападів на столичні підприємства, у тому числі з використанням реактивної противотанкової зброї.
 
Так, на засіданні у четвер, 20 грудня 2018 року, Апеляційний суд м. Києва розглянув скаргу адвоката на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва, який обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави та просив змінити його на домашній арешт.
 
Прокурор категорично заперечував проти пом’якшення запобіжного заходу, мотивуючи це тим, що підозрюваний може тиснути на свідків, переховуватися від слідства чи вчинити інший злочин.
 
Заслухавши позиції сторін, колегія суддів відхилила скаргу адвоката та залишила в силі ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва.
 
Як повідомлялося, у листопаді поточного року у ході спільної спецоперації були викриті члени небезпечної банди, на рахунку яких обстріли з реактивної протитанкової зброї (РПГ) приміщень ПрАТ «ХК «Київміськбуд», масштабні підпали торговельних павільйонів та рейдерське захоплення підприємства. Серед іншого учасникам банди також інкримінують незаконне переміщення із зони бойових дій на Сході України реактивних протитанкових гранатометів РПГ з метою їх збуту.
 
На сьогодні 14 фігурантам оголошено про підозру, у тому числі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 КК України (бандитизм). Щодо 11 підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Одна особа перебуває під домашнім арештом, ще 2 – у розшуку.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4068