26.12.2018

Столична прокуратура завершила слідство відносно 7 поліцейських, які «кришували» злодіїв на Київському залізничному вокзалі (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський, під прикриттям яких крадії вчиняли злочини на території Київського залізничного вокзалу.
 
До складу злочинної групи входили начальник сектору кримінальної поліції, двоє оперуповноважених, троє поліцейських сектору превенції,  поліцейський-водій, а також 3 професійних кишенькових злодіїв.
 
Відповідно до розподілу ролей, поліцейські координували дії крадіїв, визначаючи час та місце їх «роботи» на вокзалі, а також допомагали їм уникнути кримінальної відповідальності. Так, під різними приводами поліцейські відмовлялися приймати від потерпілих заяви про вчинення крадіжок  або списували вже прийняті заяви до журналу Єдиного Обліку, ніби це не заява про злочин, а дрібна скарга.
 
У двох випадках, коли відомості про крадіжки були все ж таки внесені до ЄРДР, поліцейські без проведення будь-яких слідчих дій приймали рішення про закриття цих кримінальних проваджень.
 
Установлено, що упродовж серпня-листопада 2017 року, від злочинних дій вказаної групи постраждало щонайменше 5 громадян, у яких зловмисники викрали майна на суму понад 378 тисяч гривень.
 
На даний момент 10 учасникам організованої групи оголошено про завершення досудового розслідування, триває ознайомлення підозрюваних та їх захисників із матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.
 
За вчинене їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4554