26.12.2018

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього першого заступника Деснянської РДА, викритого у розтраті

    

Київською місцевою прокуратурою № 3 направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього першого заступника голови Деснянської райдержадміністрації, який допустив розтрату бюджетних коштів у сумі понад 1 млн. грн.
 
Слідством встановлено, що у 2016 році вказаний посадовець, виконуючи обов’язки голови Деснянської РДА, прийняв рішення про виділення бюджетних коштів на капітальний ремонт об’єктів теплопостачання.
 
Однак, як з’ясувалося вказані об’єкти не перебували у віданні райдержадміністрації, а були передані у володіння та користування ПАТ «АК «Київводоканал», відтак мали ремонтуватись за рахунок вказаного акціонерного товариства.
 
Збитки, спричинені державі діями посадовця, підтверджено висновками судово-економічної експертизи.
 
На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженню завершено. Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України направлено до Деснянського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4558