26.12.2018

Зловмисника, який у фіктивному «обміннику» відібрав у клієнта 50 тис. євро, відправили на лаву підсудних (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 23-річного зловмисника, який у фіктивному пункті обміну валют відібрав у громадянина 50 тис. євро.
 
Правопорушник заздалегідь винайняв офісне приміщення на вул. Урлівській, яке облаштував під пункт обміну валют. Після цього розмістив в мережі Інтернет оголошення про обмін валют за вигідним курсом.
 
07.11.2018 отримавши від клієнта  50 тис. євро для обміну, зловмисник разом з валютою покинув приміщення через спеціально підготовлений отвір у стіні.
 
Завдяки оперативному реагуванню правоохоронців грабіжника вдалося затримати по «гарячих слідах».
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено,  обвинувальний акт за ч.2 ст. 15 ч. 5 ст. 186 КК України направлено до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
За вчинене зловмиснику загрожує від 8 до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, у грудні поточного року за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими столичної поліції завершено слідство відносно ще двох зловмисників, які у фальшивих обмінних пунктах заволодівали коштами громадян. Загалом від дій вказаних осіб постражало 19 громадян, яким спричинено збитків на суму понад 20 млн. грн. Обидва фігуранти наразі перебувають під вартою.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4242