27.12.2018

За апеляцією столичної прокуратури суд на 5 років відправив наркоперевізника за ґрати та конфіскував його «євробляху»

    

За апеляційною скаргою прокуратури міста Києва 35-річний чоловік, засуджений за перевезення психотропних та наркотичних речовин, відбуватиме призначене покарання реально.
 
Так, вироком Шевченківського районного суду м. Києва обвинувачений, викритий у незаконному перевезенні 50 грам амфетаміну та опію ацетильованого, був засуджений до 5 років позбавлення волі та одночасно, на підставі ст. 75 КК України, звільнений від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку строком 2 роки.
 
Також суд першої інстанції повернув обвинуваченому автомобіль Мерседес Бенц, зареєстрований в Латвійській Республіці, що використовувався ним як знаряддя вчинення кримінального правопорушення та був вилучений як речовий доказ.
 
Категорично не погоджуючись із таким рішенням суду, як в частині призначеного покарання, так і в частині повернення речового доказу, прокуратура міста Києва оскаржила його в апеляційному порядку.
 
За результатами апеляційного розгляду, скаргу прокурора задоволено, винному призначено реальне покарання у виді 5 років позбавлення волі.  Крім того, Київський апеляційний суд конфіскував згаданий автомобіль в дохід держави.
 
Наразі вирок суду вступив у законну силу.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4213