27.12.2018

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно жінки, яка залишила своїх малолітніх дітей без нагляду на 2 дні

    

Київською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувачення щодо 28-річної жінки, яка на 2 доби залишила двох своїх малолітніх дітей напризволяще в квартирі.
 
В ході досудового розслідування слідчими та прокурорами з’ясовано, що з 8 по 10 жовтня поточного року 3-річний хлопчик та його 7-річна сестричка  перебували вдома самі, без продуктів харчування, у незадовільних санітарно-гігієнічних умовах, у той час як їх мати вживала алкогольні напої.
 
Покинутих жінкою дітей виявив її цивільний чоловік та сусіди. Після цього малюків одразу доставили до Дитячої клінічної лікарні №3, де їх  оглянули лікарі. За їхніми висновками діти перебували у відносно задовільному стані.
 
Під процесуальним керівництвом прокурорів місцевої прокуратури зібрано достатні докази для обвинувачення матері дітей у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство).
 
На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Дарницького райсуду м. Києва для розгляду.
 
Також вирішується питання щодо позбавлення підозрюваної батьківських прав.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4402