02.01.2019

За апеляцією прокурора скасовано виправдувальний вирок злодію, який обікрав учасника АТО

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури № 7 рішенням Київського апеляційного суду скасовано виправдувальний вирок, яким злодія виправдано у зв’язку з недоведенням його вини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 185 КК України.
 
Згідно з матеріалами слідства, у лютому 2015 року зловмисник, перебуваючи на парковці біля супермаркету на Подолі, проник у салон автомобіля та викрав звідти автомат «АКС-74» та блютуз-гарнітуру.
 
Як виявилося, автомобіль належав учаснику АТО, який прямував у зону бойових дій та зупинився біля магазину, щоб купити продукти. Військовослужбовець  одразу повідомив про крадіжку на лінію «102» і вже за кілька годин за допомогою свідків події злодія вдалося затримати, а викрадені речі, у тому числі зброю, вилучити. 
 
У вересні 2017 року Подільський райсуд м. Києва виніс виправдувальний вирок щодо обвинуваченого через начебто недоведеність його вини.
 
Не погоджуючись з таким рішенням місцева прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку.
 
За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено у повному обсязі, виправдувальний вирок скасовано та засудженому призначено реальну міру покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4109