14.01.2019

Затримано осіб, які замовили та організували викрадення підприємця на Київщині (ФОТО)

    

У неділю, 13 січня 2019 року, працівники Київської місцевої прокуратури №7 спільно з Департаментом контррозвідки та внутрішньої безпеки СБУ та Подільським управлінням поліції затримали двох осіб, які обґрунтовано підозрюються у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині.
 
Замовниками злочину виявилися 56-річний мешканець тимчасово окупованої території Донецької області та його син, які одночасно є родичами потерпілого.
 
Зловмисникам було відомо, що після переїзду з Донецької області у 2014 році родина потерпілого залишила на непідконтрольній території свій бізнес та майно. Тож з метою заволодіння вказаним майном шляхом переоформлення на нових власників зловмисники вирішили викрасти одного з членів родини.
 
Для здійснення злочинного плану вони підшукали виконавця, який за 3 600 доларів США погодився здійснити злочин. У ході контролю за його вчиненням правоохоронці задокументували факт передачі виконавцю авансового платежу у сумі 600 доларів США.
 
Надалі, 11 січня 2019 року, на території с. Святопетрівське Київської області за добровільної згоди потерпілого здійснено його «викрадення».
 
13 січня 2019 року у Києві під час передачі виконавцю другої частини обумовленої суми батька і сина затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час затримання, окрім грошових коштів за викрадення потерпілого, у батька вилучили пістолет Макарова, мобільний телефон, а також пенсійне посвідчення колишнього співробітника ГУ СБУ в Донецькій області.
 
Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).
 
Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Слідчі дії тривають.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4344