16.01.2019

Екс-працівнику СБУ та його сину, які підозрюються в організації викрадення підприємця на Київщині, обрано запобіжні заходи (ФОТО)

    

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №7 Подільський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи двом чоловікам, затриманим за підозрою у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині.
 
Так, 56-річному екс-працівнику СБУ, який проживає на тимчасово окупованій території Донецької області, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Йому інкримінують  ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).
 
30-річному сину підозрюваного, який виявився співучасником злочину, суд обрав цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю, що є найсуворішим запобіжним заходом за інкримінованою йому статтею Кримінального кодексу України.
 
Нагадаємо, вказані особи підозрюються в організації викрадення родича, який проживає на Київщині, з метою змусити його переоформити на нових власників бізнес та майно, що залишилось на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Для здійснення злочинного плану підозрювані підшукали виконавця, який за 3 600 доларів США погодився здійснити злочин.11 січня 2019 року, на території с. Святопетрівське Київської області у ході контролю за вчиненням злочину за добровільної згоди потерпілого було здійснено його «викрадення».
 
13 січня 2019 року у Києві після передачі виконавцю другої частини  обумовлених коштів замовників злочину затримали правоохоронці. Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3835