17.01.2019

Київською прокуратурою перекрито канал незаконного переміщення іноземців через державний кордон України (ФОТО)

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №6 у взаємодії з іншими правоохоронними органами викрито двох громадян України, які організували незаконне переміщення нелегальних мігрантів через державний кордон України.
 
Вказані особи потрапили в поле зору правоохоронців навесні 2018 року, коли у змові з іншими невстановленими особами вони незаконно переправили через державний кордон України з Російської Федерації трьох нелегальних мігрантів - громадян Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка.
 
Іноземців заселили в орендованому будинку у Києві, де вони проживали певний час.
 
Надалі зловмисники на автомобілі намагались незаконно переправити їх через державний кордон України до Угорщини поза межами пунктів пропуску, однак були викриті правоохоронцями.
 
В межах кримінального провадження за адресами проживання фігурантів проведено обшуки, у ході яких вилучено документи з ознаками підробки, зокрема паспорти, візи, посвідки, а також незареєстровану зброю.
 
Окрім того, слідством встановлено причетність фігурантів та їх спільників до організації незаконного переправлення до країн Європейського Союзу ще 15 іноземців-нелегалів, які незаконно потрапили до України та перебувають тут нелегально.
 
Наразі двом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України). За вчинене їм загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі. Інші учасники злочину встановлюються.
 
  


Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4007