25.01.2019

У Києві затримали наркодилера, який збував наркотики за допомогою популярного месенджера

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №6 працівниками правоохоронних органів Печерського району м. Києва викрито  44-річного зловмисника, який налагодив на території столиці канал збуту наркотичних засобів.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що непрацюючий мешканець столиці організував злочинну схему розповсюдження особливо небезпечного наркотичного засобу - канабіс і психотропних речовин – амфетамін і метамфетамін.
 
Схема збуту виглядала наступним чином. Чоловік за попередньою домовленістю з невідомою особою організував постачання наркотичних засобів, використовуючи при цьому послуги поштового відділення. 
 
В подальшому зловмисник у своїй квартирі, розфасовував наркотичні засоби, і закладав їх в приховані місця на території міста Києва. Після чого використовуючи «Telegram» повідомляв покупцеві місце знаходження такої закладки. Покупець в свою чергу здійснював оплату товару через інтернет платіжною карткою.
 
Наркодилера затримали під час здійснення чергової закладки поруч станції метро «Палац спору». Під час огляду у нього вилучили 18 готових закладок з наркотиками, за кожну з яких чоловік мав отримати 40 гривень. Також при обшуку за місцем його проживання вилучили аналогічні речовини та ваги.
 
На даний час за результатами проведених експертиз вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюється постачальник наркотичних засобів.
 
Варто відмітити, що наркоділки працюють за подібною схемою вже тривалий час. На вулицях Києва не важко помітити написи на стінах із посиланнями на контакти у популярних месенджерах, на що легко спокушаються молоді люди. Тому органами прокуратури в місті Києві та Національної поліції ведеться активна протидія подібній діяльності.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4006