29.01.2019

У Києві викрито організовану групу наркоторгівців, які збували елітний канабіс (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Подільським управлінням поліції та Управлінням протидії наркозлочинності  УП ГУНП у м. Києві викрито організовану групу з 7 осіб, які упродовж року займалися збутом канабісу на території столиці.
 
Очолював злочинну групу 28-річний уродженець Миколаївської області.
 
В рамках досудового розслідування задокументовано факти збуту наркотичних речовин учасниками групи - місцевими мешканцями.
 
За результатами проведених обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено понад 1,5 кг елітних сортів канабісу (так звані «шишки»), вартість якого складала 400 гривень за 1 грам.
 
Також вилучено електронні ваги, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, банківські карти, мобільні телефони підозрюваних, приладдя для вживання наркотичних засобів та інше.
 
На даний час 7 осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вже підготовлено повідомлення про підозру4 учасникам групи за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Відносно інших фігурантів тривають слідчі дії.
 
Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 


Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4351