30.01.2019

До 5 років позбавлення волі засуджено водія, який збив жінку та втік з місця ДТП

    

Прокуратура  міста Києва домоглася реального покарання водію, який перебуваючи  в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв тяжкі тілесні ушкодження жінці-пішоходу.
 
Дорожня пригода сталася 01 лютого 2018 на вул. Бориспільській у Дарницькому районі столиці.
 
41-річний водій автомобіля Mercedes-Benz «Sprinter», рухаючись з перевищенням швидкості, виїхав на трамвайні колії  та скоїв наїзд на 26-річну жінку. Після цього зловмисник втік з місця ДТП, залишивши постраждалу у непритомному стані.
 
Завдячуючи небайдужим свідкам водія вдалося затримати. Як виявилось, на момент ДТП чоловік перебував у нетверезому стані. В його крові виявили 1.58 проміле алкоголю.
 
Потерпілу з важкими травмами госпіталізували до медичного закладу.
 
За результатом розслідування водію, який виявився громадянином іншої держави, оголошено підозру за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) та ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження) КК України.
 
Вироком Дарницького районного суду м. Києва зловмисника визнано винним в інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком  на 3 роки.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3949