31.01.2019

Київська прокуратура через суд вимагає усунути порушення пожежної безпеки в дитячому садку на Солом’янці

    

Київська місцева прокуратура №9 у судовому порядку вимагає від Київської міської ради та управління освіти Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації усунути порушення пожежної безпеки у дитячому садку, розташованому на території Солом’янського району столиці, та створити безпечнішими умови перебування дітей та викладачів у дошкільному навчальному закладі.
 
Так, реагуючи на інформацію Солом’янського районного управління ГУ ДСНС України в м. Києві, місцева прокуратура виявила, що дитячий садок по вул. Солом’янській протягом тривалого часу функціонує з суттєвими порушеннями правил пожежної безпеки.
 
Так, один з поверхів навчального закладу взагалі не обладнаний системою протипожежного захисту, з'єднання електричних проводів у приміщенні належно не ізольовані, дерев'яне горище не оброблене засобами вогнезахисту. Крім того,  евакуаційні виходи не позначені спеціальними знаками, а двері цих виходів не відкриваються зсередини без ключа, що може перешкоджати вільній евакуації дітей та працівників під час небезпеки.
 
Вказані порушення є такими, що впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі, та можуть спричинити загрозу життю та здоров’ю людей, які перебувають в закладі освіти.
 
Враховуючи викладене, Київська місцева прокуратура №9 звернулась до адміністративного суду з вимогою зобов’язати Київську міську раду та управління освіти Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації вжити усіх належних заходів щодо усунення виявлених порушень. 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4077