04.02.2019

Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні 36-річної жінки, яка підозрюється у вбивстві двох своїх малолітніх дітей

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 слідчими Дарницького УП ГУ НП в м. Києві завершено досудове розслідування за підозрою 36-річної жінки в умисному вбивстві двох своїх малолітніх дітей, яке сталося 26 жовтня 2018 року у м. Києві.
 
У ході досудового розслідування слідчими і прокурорами зібрано достатньо доказів, які вказують на вчинення цього злочину матір’ю загиблих дітей. Її дії кваліфіковано за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей).
 
Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи установлено, що підозрювана в момент вчинення злочину перебувала у стані неосудності, не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними внаслідок розладу психічної діяльності.
 
За висновками лікарів стан підозрюваної з часу вчинення злочину не змінився та вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру.
 
У зв’язку з цим, слідчим за погодженням з прокурором скеровано до суду клопотання про застосування щодо підозрюваної примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б її небезпечну поведінку.
 
На час розгляду клопотання підозрювана перебуває у медичному закладі закритого типу.
 
Нагадаємо, інформація про зникнення 5-річного хлопчика та 6-річної дівчинки надійшла ввечері 26.10.18 від їхнього батька. За його словами, колишня дружина зранку пішла з дому разом з їх спільними дітьми та не виходить на зв'язок. Зниклу жінку за орієнтуванням виявили наступного дня на трасі Київ-Чернігів в неадекватному стані. У розмові вона повідомила, що втопила дітей в озері Срібний кіл на території Дарницького району столиці та намагалася покінчити із собою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4609