05.02.2019

Начальника відділення столичної поліції затримали на хабарі у 15 тис. доларів США (ФОТО)

    

У вівторок, 5 лютого 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва та ГПУ слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження СБУ та ДВБ Нацполіції України затримано на вимаганні та одержанні  неправомірної вигоди начальника відділення поліції одного з районних управлінь ГУ НП в м. Києві
 
Слідством встановлено, що у січні поточного року до районного управління поліції звернувся громадянин із заявою про вчинення відносно нього розбійного нападу та заволодіння грошовими коштами у сумі 67 000 доларів CША. Однак замість того, щоб розпочати досудове слідство, т.в.о. начальника відділення почав вимагати у заявника 34 тис. доларів США за внесення вказаних відомостей до ЄРДР, використовуючи при цьому погрози та залякування.
 
Отримавши першу частину неправомірної вигоди у сумі 4 000 дол. США., правоохоронець погодився зменшити загальну суму хабара до 15 тис. дол. США. Надалі під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі еквівалентній 420 тис. грн поліцейський був затриманий у службовому кабінеті.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Слідчі дії тривають.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4129