05.02.2019

15-річну дівчину та двох чоловіків судитимуть за жорстоке вбивство на Оболоні

    

Під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві завершено досудове розслідування відносно трьох осіб за фактом умисного вбивства 32-річного киянина.
 
Моторошний злочин стався у червні 2018 року в Оболонському районі столиці. Понівечене тіло чоловіка знайшли у безлюдному місці біля озера. Згідно з висновками експертизи, загиблий помер від численних ножових поранень у різні частини тіла.
 
Причетними до злочину виявилися двоє місцевих мешканців 22-х та 23-х років та їх 15-річна подруга. Щоб заволодіти  мобільним телефоном потерпілого, з яким вони були раніше знайомі, зловмисники запросили його до озера і там напали.
 
Завдавши чоловіку близько 10 ударів ножем, молодики заволоділи його мобільним телефоном, який потім здали у ломбард за тисячу гривень.
 
Дії вказаних осіб кваліфіковано за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187  КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів та напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).
 
Наразі усі троє  підозрюваних знаходяться під вартою. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4132