06.02.2019

Столична прокуратура отримала перемогу в апеляційному суді у справі щодо незаконності забудови урочища Бичок, який є частиною Національного природного парку "Голосіївський"

    

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 05.02.2019 задоволено апеляційну скаргу прокуратури міста Києва у справі про визнання недійсним рішення Київської міської ради про укладання договору оренди з приватним товариством щодо забудови земельної ділянки площею 2,65 га на Столичному шосе - урочище Бичок.
 
Установлено, що у 2009 році Київська міська рада, незважаючи на скасування судового рішення, на підставі якого у товариства виникли орендні права на цю ділянку, уклала новий договір оренди землі, яким дозволила орендарю звести на заповідній території офісні комплекси з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами.
 
При цьому, Київською міською радою було порушено земельне, лісове та природоохоронне законодавство, зокрема, не враховано, що спірна земельна ділянка відповідно до Указу Президента України від 27.08.2007 входить до складу Національного природного парку «Голосіївський» та є об’єктом природно-заповідного фонду.
 
Столична прокуратура вступила у розгляд судового позову Національного природного парку «Голосіївський» до Київської міської ради та будівельної компанії на стороні позивача.
 
За результатом розгляду апеляційної скарги суд погодився з доводами прокурора та визнав незаконним оспорюване рішення Київської міської ради.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4704