06.02.2019

Повідомлено про підозру шахраю, який заволодів нерухомим майном громадян та територіальної громади на суму понад 5 млн грн

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 повідомлено про підозру зловмиснику, який шляхом використання підроблених документів заволодів об’єктами нерухомого майна у м. Києві на загальну суму понад 5 млн. грн.
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, для реалізації схеми підозрюваний використовував підроблені правовстановлюючі документи, а саме інвестиційні договори та акти прийому-передачі нерухомого майна. На підставі цих документів він зареєстрував за собою право власності на 5 об’єктів  нерухомості, які перебувають у спільній сумісній власності мешканців багатоквартирних житлових будинків (місця загального користування) та у подальшому здійснив їх відчуження.
 
За аналогічною схемою, шахрай  заволодів нежитловою будівлею одного із комунальних підприємств столиці, завдавши територіальній громаді збитків у розмірі 4,2 млн гривень. Вказана будівля була передана до статутного фонду приватного товариства, яке у подальшому звернулось до Київської місцевої ради з клопотанням про відведення земельної ділянки під будівництво АЗС.
 
За втручання Київської місцевої прокуратури №10 процедуру відведення земельної ділянки поза конкурсом, яку розпочав департамент земельних ресурсів, призупинено. На незаконно відчужене майно накладено арешт.
 
Шахраю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України. Наразі його оголошено в розшук.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4008