07.02.2019

У Києві затримали шахрая, який під час обміну валюти підклав потерпілим понад 2,3 млн підроблених гривень

    

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві затримано зловмисника, який разом з спільниками під приводом обміну валюти заволоділи коштами громадян у сумі 76 тис. доларів США та 6 тис. євро.
 
Шахраї підшуковували клієнтів, які бажали обміняти валюту, через інтернет сайт «www.finance.ua». Щоб їх зацікавити зловмисники пропонували здійснити обмін валюти за курсом вищим, ніж середньо ринковий.
 
22.01.2019 під час зустрічі з одним з потерпілих, шахраї заволоділи коштами цього чоловіка у сумі 50 000 доларів США, надавши під час обміну 1 млн 400 тис. підроблених гривень.
 
Крім того, 04.02.2019 за аналогічних обставин зловмисники заволоділи коштами ще одного громадянина у сумі 25 900 доларів США та 6 тис. євро, надавши під час обміну 900 тис. підроблених гривень. Того ж дня одного з учасників шахрайської оборудки вдалося встановити та затримати.
 
На даний час чоловіку оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому у особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).
 
Тривають заходи з встановлення усіх учасників злочинної схеми. Також перевіряється причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4151